Prije nego što uopće krenete u pohod prema salonima vjenčanica, napravite popis. Ako ste odlučili obići sve salone u gradu, svakako se ograničite na tri dnevno. Iako se naizgled čini kao zabavno, isprbavanje vjenčanica zna biti itekako iscrpno, te ako pretjeramo, vrlo lako može doći do toga da nam se više ništa ne sviđa i samo sanjamo o tome kad ćemo uskočit u trenirku i vratiti se doma.

 Vjenčanica je svakako najvažnija haljina koju ćemo nositi u životu, a isto tako posebno i pamtiti. Upravo radi toga moramo se pobrinuti da ona za nas bude apsolutno savršena.

Ako u potragu za njom uključimo i sve svoje prijateljice, previše različitih mišljenja samo nam može napraviti konfuziju u glavi i odvući nas od onog što zapravo želimo. U taj ženski shopping povedite zato najviše dvije osobe. Većina budućih mladenki odluči se za majku ili sestru, neka to svakako bude osoba kojoj vjerujete.

Nikako nemojte ić u shopping ako niste spremni kupiti ili barem rezervirati haljinu. Moglo bi se dogoditi da pronađete baš onu pravu i ona vam pobjegne.

Najveća pogreška današnjice je online kupnja haljina. Često nailazimo na svakakve oglase koji nas privlače primamljivim cijenama. Ako ste u mogućnosti, svakako probajte svoju haljinu prije kupnje, ipak je to dan u kojem će sve oči biti uperene u vas i bitno je da se dobro osjećate u odjeći koju nosite.

Veličina haljine neka odgovara u potpunosti vašem trenutnom obliku tijela, nikako nemojte kupovati manje modele i nadajući se da ćete smršaviti do dana vjenčanja. Haljinu je uvijek lakse smanjiti, nego proširiti.