A neke su česte: Četiri laži koje nikada ne bismo smjeli govoriti partnerima

A neke su česte: Četiri laži koje nikada ne bismo smjeli govoriti partnerima

Ponekad male laži ili iskrivljavanje istine nisu štetni za vezu, naprimjer kada želite spriječiti nepotrebnu svađu oko nečeg uistinu nebitnog. Međutim, postoje i one laži koje su za vezu jako štetne. Čak i kada govorenje istine izgleda zastrašujuće, postoje četiri vrste laži koje nikad ne smijete reći jer s vremenom mogu uništiti i najbolje veze.

Naravno, niti jedna veza nije savršena, ali dobra i kvalitetna veza građena je na iskrenosti. Stoga se klonite laganja o u nastavku navedenim stvarima te vezu pokušajte što više graditi na transparentnosti.

1. Laganje o nevjeri

Laganje o nevjeri nažalost nije rijetkost u brakovima i vezama, međutim ono cijelu situaciju čini još gorom. Možda sebi govorite da na taj način želite zaštititi partnera, ali zapravo štitite sebe.

Bilo da je riječ o prevari ili flertanju, prešućivanje ili laganje o nevjeri nije u redu. Bez obzira na to o kojim se razlozima radi ili kakva je situacija te budućnost vaše veze, istinu morate reći. Cijelu istinu, bez izvlačenja i prešućivanja određenih stvari.

Laž se na kraju uvijek sazna i ako niste rekli potpunu istinu to će vašeg partnera samo još više povrijediti.

Zato skupite hrabrosti i recite kako stvari stoje. Priznanje nevjere ne mora nužno dovesti do prekida veze. Ukoliko se potrudite možete pronaći način kako povratiti povjerenje i intimnost s vašim partnerom.

2. Laganje o vlastitim osjećajima

Kako bi izbjegli veliku svađu, ljudi često u vezi znaju reći da je sve u redu. No, prešućivanje istine može biti jednako grozno kao i samo laganje. Ako vas je partner povrijedio, onda mu to i recite. Skrivanjem osjećaja nećete dobiti ništa pozitivno, već možete samo izgubiti intimnost koju ste stvorili u vezi.

Nedostatak otvorenosti i iskrenosti o vašim osjećajima samo će prouzročiti ljutnju prema vašem partneru, što može dovesti i do nepremostivih problema u vezi.

U kvalitetnoj vezi partneri međusobno žele znati zbog čega je druga strana uznemirena i učiniti sve što je u njihovoj moći da poprave situaciju. Zato budite iskreni i recite kako se osjećate, čak i kada zapravo ne želite previše razgovarati o tome.

3. Laganje o financijskoj situaciji

Kada je riječ o braku ili dugoj i ozbiljnoj vezi, laganje o financijskom stanju u kojemu se nalazite može biti vrlo štetno. Zadržavanje istine o financijama možete ozbiljno ugroziti vašu vezu te čak dovesti i do prekida.

Ako ste dobili povišicu ili se pak nalazite u ozbiljnim dugovima vaš partner ima pravo to znati.

Čak je i više istraživanja pokazalo da su svađe oko novca jedan od glavnih prediktora razvoda, bez obzira na prihode para.

Stručnjaci za veze naglašavaju i da većina svađa oo novca zapravo nema veze s novcem nego su simptom nekog drugog problema. To vam može biti dodatni poticaj da iskreno razgovarate o financijama kako biste shvatili što je korijen problema i pronašli način kako ga riješiti.

4. Laganje o seksu

Istraživanja su pokazala da nevjerojatan broj žena, njih 80 posto, glumi orgazam tijekom seksa.

Naravno, seks ne mora uvijek biti nevjerojatan, ali ne morate ni lagati o zadovoljstvu ispod pokrivača. Razlog je jednostavan – ako vašem partneru ne priznate da ono što on radi ne funckionira, kako da on uopće zna da nešto ne radi dobro.

Mnoge žene glume orgazme jer se boje da će to negativno utjecati na partnerov ego, međutim, istina je da njegovo zadovoljstvo proizlazi iz vašeg zadovoljstva.

Zato je najbolji pristup u ovoj situaciji iskreno reći svoje želje. Recite koji vam se pokret jako sviđa, a koji ne. Partneru možete i nježno šapnuti rečenicu poput “Možemo li pokušati nešto drugačije” ili ga rukama navesti na pravi put.

U svakom slučaju – nemojte lagati o seksu jer u takvoj situaciji nitko nije na dobitku.

Lifestyle