DARIVANJE MLADENACA

DARIVANJE MLADENACA

[oglas]

Običaj je da se nakon što u ponoć bude poslužena svadbena torta, obavi i darivanje mladenaca. Cijela zabava nakratko stane, gosti formiraju red i sa čestitkama i poklonima u rukama mladencima poklanjaju ono što su namjenili. U znak zahvalnosti mladenci obično pripreme mali znak pažnje u obliku slike, cvijeta, kolača ili nekog originalnijeg poklona. Budući da stiže jesensko doba, karakteristično za izradu raznih pekmeza i džemova, također oni su jedna od ideja za originalnu zahvalnicu. Otisnite etikete sa svojim imenima i datumom vjenčanja, ukrasite poklopac tkaninom i jedinstvena zahvalnica je gotova.

Da bi darivanje mladenaca prošlo bez zastoja zabave i plesa, postoji jednostavno rješenje pomoću kojeg će taj dio svadbene svečanosti proći gotovo neprimjetno.

Pripremite kutiju koju ste izradili sami ili kupili već gotovu i stavite ju u blizinu mladenačkog stola. Tokom večeri svatko tko poželi darivati mladence i u vrijeme u koje to poželi, slobodno došeće do kutije i ubaci svoj poklon kroz za to predviđen otvor. Izbjegli ste time već zamorno čestitanje, koje ste već i ranije sa većinom uzvanika obavili te čekanje u redu i prekid zabave i plesa koji su u to doba večeri u najvećem zamahu. Pritom ste i olakšali gostima koji su već lagano umorni i čekaju samo taj trenutak darivanja da se neprimjetno povuku. Tijekom večeri napomenite samo da kutija postoji. Olakšali ste time sebi i svojim uzvanicima, a luda zabava ne mora se pauzirati, pa čak ni zbog darivanja.

Ako kutiju želite sami izraditi, poslužite se običnom kutijom od cipela. Obucite ju u papir ili tkaninu koju želite, na poklopcu izrežite otvor, ukrasite čipkom ili pokojim cvijetom i Vaša čarobna kutija spremna je za čuvanje poklona.

Savjeti