DESNA RUKA MLADENKE

DESNA RUKA MLADENKE

[oglas]

Iznimna čast koja je namjenjena samo dobro odabranima nosi i mnoštvo odgovornosti. Desna ruka na dan vjenčanja, ali i desna ruka kroz život, najbolja prijateljica svake mladenke njena je vjenčana kuma.

Bilo da je u životu mladenke još od malih nogu ili su se srele kroz život, veže ih posebna nit.

Uz mladenku je tijekom cijele organizacije, a paralelno, njena osobna dužnost je organizacija djevojačke večeri. Sve pripreme oko djevojačke moraju biti u strogoj tajnosti kako bi iznenađenje mladenku ostavilo bez daha.

Cijela ta tajnovitost ponekad može zadati male glavobolje, koje se na kraju itekako isplate.

Upravo ona zna sve mladenine želje, ali i strahove da sve ne prođe kao što je i zamišljeno, hrabri ju i pomaže u svakoj fazi organizacije.

Na dan vjenčanja savjetujemo da kuma u svojoj torbici ponese slijedeće: iglu i konac, flastere, maramice, mladenkin ruž, ukosnice i lak za kosu. Sav taj pribor vjerojatno zahtjeva i veću torbu, ali ako dođe do sitnih problema, kuma će ih lako otkloniti.

Sjediti za mladenačkim stolom, nije čast koja nakon dana vjenčanja izgubi na snazi. Tu povezanost potrebno je održavati kroz život, dijeliti zajedničke trenutke, jednako sretne, ali i pomalo tužne. Kumstvo nije uloga koju je potrebno odigrati u jednom danu, već živjeti kroz život i zato sve kume, shavtite tu ulogu vrlo ozbiljno. Ako vam je pripala ta iznimna čast, dostojno ju i cijenite. Poklon koji ćete pokloniti mladencima manje je bitan od podrške koju od vas imaju, ne samo na dan vjenčanja, već tokom ostatka njihovog zajedničkog života.

Savjeti