Kad istina boli… Situacije u kojima je poželjno (malo) lagati partneru

Kad istina boli… Situacije u kojima je poželjno (malo) lagati partneru

[oglas]

Potpuna iskrenost često se ističe kao jedan od najvažnijih preduvjeta za kvalitetnu ljubavnu vezu. Jasno je i zašto. Kada su u pitanju velike životne odluke, onda mjesta za okolišanje i skrivanje pravih osjećaja jednostavno nema. Financije, posao, dugoročni planovi, vjernost – to su samo od neke od tema o kojima se uvijek mora razgovarati otvoreno i bez laži.

Međutim, što napraviti u nekim potpuno bezazlenim situacijama kada iskrenost potencijalno može stvoriti bespotrebni konflikt ili probuditi nesigurnost u partneru? Tada ćemo im istinu prešutjeti ili ćemo je ublažiti.

Takav način komunikacije stručnjaci nazivaju varljivom naklonošću. Naime, ta mala bijela laž ili prešućivanje istine nastaje isključivo zbog ljubavi koju osjećamo prema partneru i želje da ga ne povrijedimo. Ne samo da to neće naštetiti odnosu nego čak može i očvrsnuti vezu.

U nastavku pročitajte u kojim to škakljivim situacijama slobodno možete lagati partneru.

1. KADA VAS ISPITUJE O BIVŠIMA

Često pomislimo kako bez problema možemo podnijeti razgovor o bivšim djevojkama svog partnera, a onda o njima čujemo nešto što bismo najradije iste sekunde izbrisali iz pamćenja. Razgovori o bivšim partnerima lako mogu stvoriti osjećaj nesigurnosti, potaknuti usporedbe s njima i izazvati ljubomoru.

Zato pažljivo novom partneru dozirajte informacije o bivšima, pogotovo ako ste u startu svjesni na što je osjetljiv i što bi u njemu možda moglo uzrokovati manjak samopouzdanja. S druge strane, neke žene jednostavno nemaju ni potrebu pričati o svojim bivšim partnerima i njihovo je pravo da neke stvari zadrže za sebe ako to žele. Ne morate se osjećati krivima ako imate potrebu prešutjeti neke stvari iz svoje prošlosti.

2. KADA VAM NE ODGOVARAJU NJEGOVI PRIJATELJI

Odmah na početku važno je napomenuti kako imate potpuno pravo požaliti se na prijatelje svog partnera ako se prema vama ponašaju bezobrazno, stvaraju vam veliku neugodu na bilo koji način ili pak imaju loš utjecaj na njega.

S druge strane, ako između njegovih prijatelja i vas nema neki veliki problem nego oni jednostavno nisu tip osobe s kojima biste se inače družili, nema potrebe da ih kritizirate. To što s njima ne dijelite nikakav zajednički interes isključivo je vaša stvar. Vaš partner voli i cijeni te ljude i s njima želi provoditi vrijeme. U ovakvoj situaciji zadržite svoje mišljenje za sebe i pustite partnera da uživa u društvu ljudi koji mu odgovaraju te zapamtite da i među vašim prijateljicama sigurno ima neka koja njemu ne odgovara, ali je diplomatski to zadržao za sebe.

3. KADA VAM SE NE SVIĐA NJEGOV POKLON

Ovo je situacija u kojoj uvijek morate biti diplomatski nastrojeni. Ponekad je teško pogoditi poklon i za osobu koju poznajete najbolje na svijetu. Kada znate da je poklon kupljen od srca i kada vidite da je vaš partner jako uzbuđen zbog njega, samo mu se zahvalite i zapamtite da je namjera zapravo i važnija od samog poklona.

Naravno, to ne znači da morate lažno skakati od uzbuđenja, a u budućnosti ga slobodno suptilno usmjerite prema poklonu koji želite jer će vam on sigurno biti zahvalan na tome.

Lifestyle