Koja pitanja morate postaviti sebi prije vjenčanja i braka

Koja pitanja morate postaviti sebi prije vjenčanja i braka

[oglas]

Većina parova se pred samo vjenčanje više bavi pitanjima organizacije vjenčanja nego onima oko zajedničkog života. Većina žena je usredotočena na odabir vjenčanicešminkufrizurucipele i ostale detalje. Mnoge zaboravljaju da bi prije samog vjenčanja trebale ustvari razmisliti o pitanjima vezanima uz zajednički budući život i budućeg supruga. Ako ste i se i vi našli u toj situaciji, zastanite na tren i prije same ceremonije, odgovorite na sljedeća pitanja.

Smanjite doživljaj oko organizacije vjenčanja

Kod većine žena nastupa kaos i stres nakon što kažu sudbonosno “da”. Buduće mlade su opsjednute haljinama i detaljima, a sve se planira i godinu dana unaprijed. Industrija vjenčanja je toliko ojačala da kada jednom započnu s organizacijom, zaboravljaju na sve ostalo. Treba stati na loptu, jer iako je lijepo imati isplaniran i najsitniji detalj, samo vjenčanje traje jedan dan, dok će ostatak života provesti uz čovjeka za kojeg se udaju. Tijekom cijele organizacije fokus neka vam bude na vašem budućem suprugu, a ne na haljini koju ćete nositi jedan dan.

Strast mora postojati

Istraživanja pokazuju da velik broj žena ulazi u brak bez strasti. Ili se radi u dugim vezama gdje je nestalo strasti ili se nalaze u vezi s partnerom koji ih razumije i koji je dobar i drag. Ako ste već sada nesretni u vezi, vjenčanje neće ništa promijeniti. Žene koje su nesretne jer u vezi nema privlačnosti, s vremenom riskiraju da se strast do kraja ugasi i da ostanu u vezi bez seksa. Partner vam mora biti privlačan jer bez toga nema ni dobre veze. Ako privlačnosti već nema na početku, zasigurno je neće biti niti kasnije.

Partner vam mora biti i prijatelj

U vezi svi nosimo ružičaste naočale i ne razmišljamo o problemima. No, oni će kad tad izaći na vidjelo. Morat ćete se suočiti s pitanjima kao što su krediti, odgoj djece i brojna druga gdje ćete trebati pronaći zajednički jezik. Ako s budućim suprugom ne možete razgovarati o ozbiljnim temama, riskirate da veza pukne pred izazovima koji su neizbježni i koji slijede.

Za sretnu vezu zadržite svoju slobodu

Mnogi smatraju kada jednom uđu u brak da moraju postati jedno. Razmišljati kao jedno i ići uvijek na ista mjesta. Smatraju ako tako ne razmišljaju da se ne vole dovoljno ili da u nečemu griješe. No, mnoga dosadašnja istraživanja govore upravo suprotno. Da bi se očuvala kvalitetna i sretna veza, osoba mora zadržati svoju samostalnost i slobodu. Ne odustajte od svojih hobija i njegujte prijateljstva. Uvijek nađite vremena za sebe, a isto očekujte i od svog partnera.

Uvijek postoji mogućnost razvoda

Iako mnogi sretni parovi ne razmišljaju o razvodu, možda će biti tema s kojom ćete se baviti u budućnosti. Uvijek budite svjesni da postoji rizik za razvod jer ćete tada znati cijeniti ono što imate te ćete ulagati u vašu vezu i zajednički život.

Djeca nikada ne mogu učiniti brak boljim

Iako neki misle da djeca mogu pomoći vezi i odnosu, ustvari se radi o totalnoj suprotnosti. Odgoj djece je zahtjevan i sastoji se od mnogih briga i velikog truda. Jednom kada dođu djeca, vi ćete imati manje vremena za vas dvoje jer ćete svu svoju energiju i trud staviti na djecu koja što donosne neku novu dimenziju ljubavi, donosne i puno kompromisa. Više niste najbitniji vas dvoje, već ta malena bića koja čine vaš život bogatijim, ali i drukčijim. Odlučite li povećati obitelj, znajte da nije sve tako ružičasto kao što se čini na fotografijama vaših prijatelja koji imaju djecu. Djeca neće riješiti probleme u vezi, a mnogi se parovi i udalje.

Savjeti