Kremšnite

Kremšnite

[oglas]

“Kremšnite sa 1000 slojeva” vrlo su srodne kremšnitama kakve mi poznajemo, a osim trećeg lisnatog sloja razlikuju se i u glazuri od limunovog soka i šećera u prahu. Za više kolorita glazuri dodajte voćni sirup.

Sastojci
1 pakiranje zamrznutog lisnatog tijesta
400 ml vode
1 Krema za kremšnite Dolcela
Za glazuru:
200 g šećera u prahu
5-6 žlica limunova soka

Priprema
1.
Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela. Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).
2.
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Obje pečene kore prerežite na 2 jednaka dijela i ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
3.
U visoku posudu ulijte 400 ml hladne vode (do 15°C). U vodu uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite Dolcela i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 5-6 minuta.
4.
Kremu podijelite na tri dijela pa premažite najprije jedan list kore, poklopite drugim, ponovo stavite kremu, pokrijte trećim listom, ponovno premažite kremom i završite četvrtom korom.
5.
Šećer u prahu izmiješajte s limunovim sokom i miješajte električnom miješalicom oko 10 minuta dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Posluživanje
Kremšnite narežite na kocke i poslužite uz napitak.

Savjet
Ako želite glazuru u boji, prilikom pripreme glazure dodajte malo sirupa od malina, borovnica, naranči i sl. Ovisno o boji koju želite dobiti.

Gastro kutak