Muškarci lažu kad kažu da žele ovu jednu stvar kod partnerice, kaže istraživanje

Muškarci lažu kad kažu da žele ovu jednu stvar kod partnerice, kaže istraživanje

[oglas]

Istraživanje je otkrilo da muškarci lažu kako im je jedna stvar bitna kod partnerica Ispostavilo se da je ovo jedno od područja u kojem djela govore više od riječi Naime, muškarci pokazuju manje zanimanje za stariju partnericu nakon što sami napune trideset godina Bilo da dolazi iz prošlih iskustava ili pokušavajući planirati budućnost, većina ljudi ima ideju što traže kod partnera. No, ispostavilo se da može postojati velika razlika između onoga što neki ljudi  tvrde da žele i onoga što zapravo žele. Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci često lažu kad kažu da žele ovu jednu stvar kod partnera.

Muškarci često lažu kada kažu da žele stariju partnericu Dokazi za ovo potječu iz istraživanja nedavno objavljenog u Journal of Family Research, u kojem je analizirano 197.519 spojeva između korisnika u internetskoj aplikaciji za  veze. Anonimni podaci uzimali su u obzir samo heteroseksualne parove. U konačnom uzorku bilo je 10.528, od čega su 68 posto bili muškarci, a 32 posto žene. U prosjeku su ispitanici tražili partnera koji je bio njihove dobi ili unutar razlike od dvije godine od njihove vlastite dobi.

Rezultati su pokazali da dok su pripadnici oba spola u dobi od 18 do 23 godine obično prihvaćali pozive na spoj korisnika bliskih svojoj dobi, muškarcima je padala zainteresiranost za partnerice iste ili starije dobi. 5 osobina koje bi trebao imati tvoj budući partner – ako imaš više od 40 godina Iako je većina muškaraca od 18 do 23 godine upućivalo pozive na spoj ciljano ženama njihove dobi, taj je broj drastično pao na 25 posto nakon što su muškarci napunili 30 godina. S druge strane, starije žene bile su daleko sklonije da kontaktiraju partnere svoje dobi kako stare. Muškarci su također pokazali manje zanimanje za starije partnere općenito.

Istraživanje je također otkrilo druge velike razlike između načina na koji su muškarci i žene inicirali kontakt sa suprotnim spolom. Podaci su pokazali da je mnogo manja vjerojatnost da će muškarci doprijeti do starijih žena, osobito kako stare. Međutim, dok su žene uglavnom preferirale muškarce vlastite dobi ili nešto starije, pokazale su velike sklonosti prema mnogo mlađim muškarcima kad su dosegle sredinu 40-ih.

Foto: Ilustracija

Lifestyle