Najjednostavnija verzija panna cotte s jagodama

Najjednostavnija verzija panna cotte s jagodama

[oglas]

Od izvanredne slastice dijeli te malo strpljenja i kratka lista sastojaka…

Osim sastojaka iz svakog hladnjaka ili smočnice, poput mlijeka, šećera i slatkog vrhnja, za pripremu sezonskog izdanja panna cotte trebat će ti mirisne, domaće jagode i jedan štapić vanilije. 

Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se panna cotta treba dobro ohladiti i stisnuti. Predlažemo da je napraviš ujutro, ako je planiraš servirati poslijepodne – ili večer ranije ako će poslužiti kao slatki završetak ručka. 

Sastojci za panna cottu:

3 listića želatine 450 ml slatkog vrhnja 200 ml mlijeka 100 g šećera 1 štapić vanilije Sastojci za nadjev od jagoda: 400 g jagoda 1 žličica kukuruznog škroba 50 g šećera

Priprema:

Želatinu namoči u malo hladne vode i pusti da odstoji otprilike pet minuta. Za to vrijeme zagrij vrhnje i mlijeko sa šećerom i sjemenkama vanilije i štapićem. Treba se dobro zagrijati, ali ne i proključati. Makni s vatre pa umiješaj omekšanu želatinu. Ne zaboravi izvaditi štapić vanilije. Dobro promiješaj i ostavi da stoji 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. Prelij u šest posudica i stavi u hladnjak na barem četiri sata. Prije serviranja jagode operi, nareži na četvrtine i stavi na vatru sa šećerom i žličicom kukuruznog škroba. Možeš naribati i malo limunove korice. Kuhaj pet minuta, uz povremeno miješanje pa pusti da se ohladi.

Gastro kutak