Najvažnija “sitnica” za brak koju rade dobri muževi (i žene)

Najvažnija “sitnica” za brak koju rade dobri muževi (i žene)

Postoji mnogo znakova koji ukazuju da imate dobrog muža – to je muškarac koji vam pomaže, tješi vas, usrećuje vas, sluša vaše želje, snove i probleme, voli vas… Dobrom suprugu vjerujete i znate da se na njega možete osloniti.

No isto tako to je osoba koja s vama može podijeliti i svoje „nedostatke“. Točnije, greške koje će neminovno učiniti kroz život jer nitko nije savršen.

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija najvažniji temelj za uspješan brak. Ona podrazumijeva dijeljenje lijepih stvari u životu, ali i razočaranja, neuspjeha i poraze.

Dobri supruzi i supruge priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumijevanje za svoje postupke, ali i traže rješenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drugačije mišljenje od njih, poslušat će ih i poštovati njihovo mišljenje čak se s njime ne slažu. Povrh svega, neće se bojati zatražiti stručnu pomoć trećih osoba.

Kada vam se pokvari osobni automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, hoćete li ga tretirati isto kao i svojeg limenog ljubimca?

Lifestyle