Napravi “babine fritule” po receptu chefa Melkiora Bašića

Napravi “babine fritule” po receptu chefa Melkiora Bašića

Recept za fritule popularnog televizijskog chefa pronašli smo na Instagram profilu “Neka jedu kolače”

Na Instagram profilu “Neka jedu kolače” pronašli smo recept za domaće fritule popularnog chefa koje jedva čekamo isprobati! 

Neki dan je naš dobri @melkior.basic banuo na vrata NJK, napravio fritule i nagradio nas gladne duše (ko da ne radimo u tvornici kolača️). Pitali ste recept, ali ja sam čekala njega da to sve lijepo napiše pa vam evo sad i ovdje“, piše u objavi.

Chef Melkior Bašić svoje je radno iskustvo stekao u čak 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Recept za babine fritule čeka te u nastavku!

Sastojci:  1 jogurt (čaša) 1 jaje 1 vanilin šećer 1 žlica šećera Prstohvat soli Korica limuna Korica naranče 1 jabuka (naribana, bez kore) Malo rakije  Sok jedne naranče 1 prašak za pecivo (zadnje staviti u posudu) Brašno Priprema: Sve sastojke stavi u posudu. Promiješaj pjenjačom (normalno je da se naribana jabuka slomi na manje komadiće). Dodaj oštrog brašna po potrebi, otprilike 100 g do 150 g, ovisno o soku iz naranče i soku iz jabuke. Nije svaki put ista količina. Možeš kombinirati oštro i glatko brašno (70% oštro i 30% glatko). Fritule prži u dubokom ulju ugrijanom na otprilike 175 Celzijevih stupnjeva. Izvadi pržene fritule na papirnati ubrus. Pusti da se malo ohlade te ih pospi šećerom u prahu. Uživaj!

Gastro kutak