POGREŠKE SVAKE MLADENKE

POGREŠKE SVAKE MLADENKE

Svaka mladenka je barem jednom (ili popriličan priličan broj puta) bila suočena s dilemom prilikom odabira između mnoštva opcija koje joj se nude. Koju haljinu odabrati, koje cvijeće, boje, stil, kolači, pokloni, djevojačka i još hrpa divnih „problema“. Obično je ta dilema , praćena blažim oblikom glavobolje (na sreću) ili jačom migrenom (nećemo se zavaravati, u većini slučajeva). Sve je to dio procesa koje si možemo sami olakšati. Svjesni smo da je sav trud i vrijeme uloženo vrijedno i dio nečeg što je veće i čiji je značaj naspram neispavane noći i nekolicine glavobolja, stresa i analiza. Suočene s gomilom odluka, bilo malih ili značajnijih, usklađivanjem i planiranjem budžeta i raznim kombinacijama najsitnijih detalja nije ni čudno da se jave problemi. Pogreške su česte no jednako tako i prihvatljive, ljudski je griješti te nema potrebe imati strah od grešaka. Kako bi te problematične situacije sveli na minimalnu razinu i shvatili da niste sami u nastavku vam donosimo neke od najčešćih propusta i pogrešaka s kojima se susreću mladenke.

1. Birate vjenčanicu prije no što imate definiran prostor, vrijeme ili godišnje doba.
Naime, lako se zanijeti i krenuti s potragom za savršenom haljinom prije no što ste odredili ikakve važne datume i samu temu vjenčanja. Naravno haljina predstavlja bitan (nekima čak i najbitniji detalj) no ukoliko haljinu odaberete na početku samog procesa planiranja, mogla bi vas značajno ograničiti u nastavku određivanja teme, prostora i okoline vašeg vječanja. Primjerice, odaberete li krinolinu teško ćete ju ukopiti u vjenčanje na ranču ili na plaži.

2. Ne prihvaćate pomoć ili/i odbijate unajmiti profesionalce za pomoć
Tjedan prije same ceremonije, vjenčanje može biti najstresniji tjedan u vašem ži votu. Čak iako ste odredili sve detalje i organizirali cjelokupno vjenčanje sami, prihvatiti pomoć i opuštenije pristupiti vašem najvažnijem danu može vam uvelike olakšati život. Ne samo da možete više uživati u cjelom procesu, nego se možete bolje i posvetiti zaista važnijim stvarima od cvijeća, kolača i svih nepredviđenih događaja.

3. Zaruke objavljujete prerano
Prije no što se poslužite popularnim društvenim mrežama kako bi objavili najvažniju vijest godine, predlažemo da se ipak sjetite svoji najmilijih i javite sretnu vijest njima. Posebice ako nisu svi u vašoj neposrednoj blizni, ipak oni zaslužuju biti prvi kojima ćete se obratiti.

4. Postajete žtrva trendova ili poduzimate drastične prehrambene restrikcije
Posve je normalno da želite zablistati na vlastiti dan, no to ne znači da to morate činiti ugrožavajući vlasito zdravlje ili se podvrgavati svakakvim popularnim dijetama nebi li postigli nerealne rezultate. Ne samo da ćete biti loše raspoloženi nego i propuštate uživati u procesu planiranja ako ste prestrogi prema sebi i stavljate si prevelik pritisak. Radije odaberite zdravije životne navike, vježbajte i posvetite puno pažnje odmoru i antistresnim metodama. Sigurno ste puno puta čuli za onu ljepota izvire iznutra. Primjenite to i na sebe.

5. Drastično mjenjate stil ili frizuru netom prije vjenčanja
Priliku za promjenama po pitanju stila imajte na umu ranije, vaše vjenčanje ne bi trebalo biti prilika za eksperimentiranje. Radije ostanite vjerni sami sebi, osjećat ćete se mnogo ugodnije i nećete stvarati dodatni pritisak ili stres unoseći drastične promjene.

6. Ne pozdravljate se sa svim gostima
U današnje moderno vrijeme, svi smo često suoćeni sa nedostatkom vremena pa često zanemarujemo one lijepe manire i formalnosti uz koje smo odrasli. Lijepo je da kada ste već pozvali goste da vam uljepšaju tako značajan dan da ih sve pojedinačno primjetite, pozdravite i zahvalite im na dolasku. Možete to činiti tako da cirulirate među gostima ili pak dijelite sami zahvanice i poklone svima na kraju.

7. Pretjerujete s dekoracijama
Čak iako vam je na umu samo paziti da uključite sve željene detalje i sitnice u dekoracije na vašem vjenčanje. Lako vam stvari mogu izmaknuti kontroli i u trenutku zanosa i želje za savršenim vjenčanjem, stolove i dvoranu pretrpate suvišnim detaljima. Sjetite se pravila manje je više, držite stvari u granicama dobrog ukusa i zasigurno ćete postići željeni efekt i prenjeti priču koju ste zamislili jednostavnošću i promišljenim detaljim.

8. Previše se ograničavate
Bilo da je riječ o odabiru vjenčanice, dekoracija, kolača, cvijeća ili glazbe. Igrati na sigurno ne znači da trebate isključiti i maštu i odvažne kombinacije u bilokojem smislu.

Savjeti