POVESTI DJECU NA VJENČANJE ILI NE?

POVESTI DJECU NA VJENČANJE ILI NE?

[oglas]

Pitanje koje često muči roditelje, a odgovor ovisi o njihovoj dobi.

Za djecu u najranijem stadiju njihovog života boravak u bučnim prostorijama nikako nije preporučljiv, dok za one malo veće to može biti jedno zanimljivo iskustvo, a ključ svega je dobra organizacija.

Slijedite ovih nekoliko savjeta i vjerujte vjenčanje će ostati roditeljima i djeci u lijepom sjećanju.

  • Kako biste zabavili djecu pronađite nešto ćime ćete ih „zaposliti“. Pripremite za svako dijete mali paket. Sadržaj neka bude jednostavan. Bojanka i bojice, bočice s tekućinom za puhanje mjehurića, nekoliko šarenih bombona…
  • Ako organizirate vjenčanje na otvorenom ili u neposrednoj blizini restorana postoji livada pripremite lopte, rekete i sve ostale rekvizite koji služe za igre na otvorenom.
  • Ovisno o vlastitim mogućnostima, unajmite profesionalnog zabavljača.Klaun ili mađioničar ostvavit će ih bez teksta i držati na okupu neko vrijeme.
  • Dadilja koja će ih pratiti budnim okom također olakšava stvar. Mlade studentice ili netko iz Vašeg susjedstva sigurno će rado prihvatiti tu ulogu.
  • Iznajmite sobu, u kojoj će mališani moći odrijemati, ukoliko je to moguće. Ako ste predvidjeli dadilju, ovisno o broju mališana pokušajte organizirati da svi spavaju na jednom mjestu, a ona će im prije spavanja čitati njihove najomiljenije bajke.
  • Prilikom prvog plesa mladenci se često odluče za mjehuriće ili balone koji ih obavijaju. Oni su savršen detalj na slikama. Zamolite roditelje da tih par minuta drže svoje mališane na oku kako bi fotograf mogao napraviti par   fotografija i vječno zabilježiti taj bitan trenutak. U suprotnom, lako je za očekivati da pojavom prvog mjehurića na plesnom podiju će osim mladenaca biti i  hrpa dječice u želji da svaki mjehurić uhvate.
  • Pripremite „slatki stol za najmlađe“. Djeca su češće ljubitelji gumenih bombona, raznih lizalica i čokoladica nego kremastih kolača. Bit će to mali raj za njihove oči, a i trbuščić.

Slijedite li samo neke od ovih savjeta, mališani puni energije krasit će Vaše vjenčanje i uveseljavati Vas i ostale uzvanike, a jurnjava i galama koja ponekad zadaje glavobolje bit će izbjegnute.

Savjeti