Prijeći preko preljuba? Ovih 14 znakova ukazuju da je ‘teren’ siguran i da mu možete oprostiti

Prijeći preko preljuba? Ovih 14 znakova ukazuju da je ‘teren’ siguran i da mu možete oprostiti

Ako niste spremni pustiti svog partnera onda morate vidjeti kaje li se zbog toga što je napravio. Ponekad, iako želite, nikada ne možete u potpunosti oprostiti nevjeru. 

Veza se može vratiti u normalu

Izvrsna veza može se oporaviti od varanja, međutim, vi i vaš partner trebat ćete neko vrijeme poraditi na vašoj vezi jer vaš partner mora shvatiti koliko ta veza vrijedi.

Kada vjerujete partneru i mislite da se za vašu vezu vrijedi boriti, tada svakako pokušajte oprostiti partneru jer je oprost snaga u svakoj vezi.

Kako oprostiti varalici?

1. Riješite situaciju

Obratite se partneru u vezi s onim što je učinio. Iznesite sve činjenice koje znate i dopustite mu da on kaže što se točno dogodilo.

Važno je da kada komunicirate budete mirni i ne gubite živce jer želite biti osoba koja ima sve konce u rukama. Odaberite dobro mjesto, tako da vas nitko ne ometa tijekom razgovora.

2. Terapeutski razgovori

Ako ste voljni ostati u vezi, tada je najbolje da vi i vaš partner potražite terapeuta koji će vam pomoći da osnažite vašu budućnost u vezi.

3. Obnovite povjerenje, korak po korak

Da biste obnovili povjerenje s partnerom, svakodnevno morate iskazivati svoje osjećaje, pogotovo prema strani koja osjeća posljedice zbog varanja. Vjerujte, njoj će trebati dugo vremena da stekne povjerenje. Imajte strpljenja.

Oboje se morate podsjetiti da su između vas emocije, trebate pronaći razlog za ponovnu izgradnju povjerenja i novu budućnost s prihvaćanjem i bezuvjetnom ljubavlju.

Prvo, iako je vaš partner počinio užasnu pogrešku, još uvijek je moguće da on napravi unutarnje i vanjske promjene potrebne za oporavak vašeg braka ili veze. Drugo, te su promjene izuzetno teške za osobu, stoga će vrlo vjerojatno proći dosta vremena dok ne vidite pravu istinsku promjenu. Treće, ove promjene je teško izvršavati, ali morate obratiti pažnju na sve što vaš partner radi.

Ovo su znakovi koji ukazuju da je sigurno oprostiti varalici:

Opraštanje i korak naprijed funkcionirat će samo ako varalica razumije ozbiljnost ove

1. Vaš se partner ozbiljno želi pomiriti

Opraštanje i korak naprijed funkcionirat će samo ako varalica razumije ozbiljnost ove

2. Vaš partner radi na sebi

Prevladavanje nevjere podrazumijeva konstruktivne radnje prema rješavanju unutarnjih problema zbog kojih je osoba prevarila. Ovo je velika stvar u popravljanju veze, jer vam je potreban dokaz da vaš partner brine i pokazuje brigu za vas.

3. Vaš se partner ne brani

Iskazuje iskreno žaljenje i kajanje zbog onoga što je učinio. Preuzima punu odgovornost za svoje postupke.

4. Ne krivi vas za svoje ponašanje

Prihvaćaju da su pogriješili i iskreno žele popraviti štetu.

5. Pažljivi su i dobro komuniciraju bez pokušaja da ubrzaju proces pomirenja i popravljanja veze

Prihvaćaju da su pogriješili i iskreno žele popraviti štetu.5. Pažljivi su i dobro komuniciraju bez pokušaja da ubrzaju proces pomirenja i popravljanja veze

Znači ne ponašaju se kao da guraju stvari pod tepih, ne ignoriraju stvari niti ih požuruju.

6. I vi i vaš partner mislite da znate zašto je došlo do prevare

Razgovarali ste i o tome kako spriječiti da se to ponovi u budućnosti, obično tako što ćete naučiti bolje komunicirati svoje međusobne potrebe. To će također pomoći u ponovnoj izgradnji povjerenja jer vas dvoje možete naučiti kako bolje komunicirati.

7. Osjećate da se kaje

Stav i postupci vašeg partnera pomogli su vam da razvijete suosjećanje prema njima i njihovim pogreškama.

8. U vašoj vezi se poboljšava komunikacija

Predanost i ponašanje vašeg partnera omogućili su vam da počnete uspostavljati vezu koja je možda počela nestajati prije nevjere.

9. Kao par postigli ste dovoljan napredak da još jednom povjerujete u svoje zavjete

Partner koji je prevario dao vam je dovoljno razloga da se posvetite braku u dobru ili zlu. Drugim riječima, i dalje osjećate da vrijede.

10. Sve će vam reći da vas uvjere da se to neće dogoditi

Vrlo su otvoreni oko toga s kim kontaktiraju i provode vrijeme, bilo da je to osobno, putem interneta ili putem telefona.

11. Oboje ste odvojili vrijeme i radnje potrebne za obradu ovog užasnog iskustva

To znači da ste s prijateljima, obitelji ili terapeutom mogli otvoreno razgovarati o svojim osjećajima.

12. Osjećate se kao da ste okrenuli novi list u svojoj vezi

Njihovi postupci pomogli su vam da jasnije vidite svog partnera i osjećate se zahvalnim za svoj brak.

13. Počeli ste osjećati barem malo olakšanja

Vratili ste se svakodnevnom životu i opet možete iskusiti radost, a da je ne unište ogorčenje ili ponavljane slike koje vam lutaju mislima.

14. Realno možete zamisliti sretnu i svjetliju budućnost sa svojim supružnikom

Iz različitih razloga, vizija koju imate za budućnost vašeg braka presudna je za oporavak od nevjere.

Kao što vidite, ne morate se nositi s posljedicama nevjere u neznanju i tami. Ako ostanete razumni, možete izbjeći vrlo bolno iskustvo.

Oporavak od nevjere je moguć, ponekad do te mjere da se brak zapravo i poboljša nakon određenog razdoblja te par postane još bliži, piše Your Tango.

Lifestyle