Šest problema koji će narušiti vezu i brak koliko i nevjera

Šest problema koji će narušiti vezu i brak koliko i nevjera

Preljub je jedna od stvari koja će poljuljati temelje veze ili je pak u potpunosti uništiti. Međutim, osim preljuba, postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad baš poput prevare.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partneru kako biste zaštitili njegove osjećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom povjerenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi ga oni mogli povrijediti, vjerojatno biste trebali prestati s takvim ponašanjem. Stručnjaci savjetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći – sve.

2. Uskraćivanje nježnosti i pažnje

Nedostatak nježnosti stvorit će sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. S vremenom će se ta sumnja pretvoriti u velik problem koji, baš poput laganja, dovodi do nedostatka povjerenja.

3. Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osjećaja od svojeg partnera nije dobro za vezu. Što dulje držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg prekida.

4. Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija čuti argumente i želje druge strane te ne želi pristati na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo “na svoj način” i nisu spremni na kompromis zapravo su u vezi sa – samima sobom.

5. Pričanje “svisoka”

Pokroviteljskom tonu nema mjesta u kvalitetnoj vezi, slažu se stručnjaci. Nadmeni stav jedne strane pokazuje da je pojedincu cilj biti u moćnijem položaju, što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane već razotkriva i osjećaj manje vrijednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

6. Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite prekinuti, ali se ne usuđujete to učiniti zbog toga što će drugi reći? Uplatili ste si zajedničko putovanje i ne želite ga propustiti iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji vam je scenarij najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Lifestyle