SVADBENI PLANER

SVADBENI PLANER

Ne moramo vam ni govoriti ponovno kako je planiranje svadbe jako teško. Toliko tih detalja, sitnica na koje morate paziti pa sve uskladiti na vrijeme i dan. Puno je toga i jako je zamorno. Upravo zato mnogi odabiru organizatora vjenčanja, ali ako vi sami želite organizirati svoje vjenčanje tada si sastavite vjenčani planer i uljepšajte si planiranje. Tamo ćete unijeti datum svog vjenčanja kada to dogovorite sa svećenikom i matičarem. Planirajte po mjesecima što znači kako nećete odmah sve krenuti tražiti, kupovati i rezervirati. Primjerice, restorane i bendove ćete morati tražiti među prvima, a dekoracije, zahvalnice i cvijeće možete odabrati kasnije. Planer vam pomaže u tome da si zapišete kada trebate učiniti što. Evo kako to izgleda:

12 mjeseci prije krenuti ćete sa objavom zaruka i upoznavanje roditelja ukoliko to već niste napravili, a i s njima dogovoriti pripreme. Odaberite nekoliko datuma, među kojima će biti glavni. Napravite popis gostiju kako biste otprilike znali broj ljudi koje planirate pozvati. Sve je to bitno kako biste znali rasporediti troškove vjenčanja. Počnite tražiti restorane i bendove, te fotografe i snimatelje. Počnite tražiti vjenčanicu i sve bitne detalje. Tu su i cipele te boje koje prevladavati na vjenčanju.

6 – 9 mjeseci prije vjenčanja dogovorite konačan datum kod svećenika i matičara te datum zaručničkog tečaja ukoliko je svadba crkvena. Napravite konačan popis gostiju, dodajte još osoba ili maknite određene s popisa. Odaberite i naručite pozivnice i zahvalnice te oznake sjedenja gostiju ukoliko planirate raspored. Odaberite i naručite tortu i kolače, a vrijeme vam je i za frizere, te kozmetičke salone. ako želite, odaberite i crkveni zbor ili orgulje. Sa svima trebate imati kontakt ukoliko se nešto mijenja. Pripremite pjesme koje biste voljeli imati na slavlju i dogovorite sve sa bendom.

3- 6 mjeseci prije vjenčanja mladoženja treba odabrati odijelo, kravatu i cipele, a bitno je i odabrati darove za goste te kitice, ovisno što ste odabrali imati. Provjerite u kakvom je stanju vaša vjenčanica ukoliko ste ju dali šivati, a iznajmljenu otvorite i provjerite za svaki slučaj. Odaberite prijevoz, bilo to običan auto, limuzina ili kočija. Počnite se pripremati i za bračno putovanje, a naručite i vjenčano prstenje bez kojeg ne možete. Mnogi parovi krenu i na tečaj plesa stoga je sada pravo vrijeme ako ste i vi to imali u planu. Unaprijed tražite slobodne dane i godišnje odmore koji su vam potrebni.

Savjeti