VJENČANJE U BOJI LAVANDE

VJENČANJE U BOJI LAVANDE

[oglas]

Lavanda, biljka čarobnih svojstava za koju se još u starim kršćanskim zajednicama vjerovalo da samo mali stručak obješen na mjestu gdje ukućani najviše obitavaju, donosi sreću i blagostanje. Teško se odlučiti koja od njenih karakteristika ima više prednosti. Njena boja, miris, oblik cvijeta, savitljiva stabljika, savršeno će se uklopiti u bilo koju ljetnu vjenčanu dekoraciju.

Njena jednostavnost omogućava mladencima da se i sami okušaju u dekoraciji. Zasađena u malenim teglicama može poslužiti kao dekoracija stolova, maleni stručak cvjetova kao reveri, dok one najljepše stabljike sačuvajte za vjenčani buket.

Zahvaljujući njenom profinjenom obliku, može poslužiti kao motiv na pozivnicama i zahvalnicama.

Nalazi li se u Vašoj blizini polje lavande, iskoristite ga kao mjesto za fotografiranje, priroda će se pobrinuti da fotografije budu savršene.

Želite li ipak dominaciju ljubičaste boje malo razbiti, ubacite u buketiće lavande malo pšenice i ružmarina. Budući da je i ružmarin intenzivnog mirisa, odlučite se za dominaciju samo jedne od tih biljaka. Bila ona svježe ubrana ili osušena, velika prednost lavande je u tome što u svakom od tih stanja pruža svoje blagodati. Čak i dugo nakon vjenčanja, može poslužiti kao dekoracija u Vašem domu, a njen miris svakodnevno Vas podsjećati na taj savršen dan, novi početak u životu. Početak u dvoje.

Savjeti