ZAJEDNIČKI ŽIVOT PRIJE BRAKA

ZAJEDNIČKI ŽIVOT PRIJE BRAKA

[oglas]

Mišljenja o zajedničkom životu prije braka veoma su podijeljena. Tradicija se često sukobljava s nekim modernijim stajalištima, koja danas ipak prevladavaju. Odluka treba svakako biti individualna, iako nije na odmet poslušati par savjeta o tome.

U današnje vrijeme, predbračni život postao je stvarnost. Za mlade postao je pravilo od kojeg rijetko tko odstupa, pravilo koje odobravaju roditelji, ali i mjerodavne ustanove. Najčešće opravdanje onih koji se odluče na zajednički život prije braka je prilika za bolje upoznavanje dviju osoba koje žele stupiti u brak, te se na taj način učinkovitije isključuje mogućnost pogreške pri odabiru bračnog partnera.

Zajednički život za mnoge je parove poput testnog braka jer na taj način uče rješavati stvarne probleme i obaveze, dijeliti kućanske poslove i provoditi kvalitetno vrijeme s partnerom. Ono što ljude najviše privlači zajedničkom životu prije braka je provjera odnosa iz kojeg se lako mogu povući ako ne funkcionira, što nije slučaj s brakom, kažu istraživači.
Međutim, često nisu odmah svjesni da iz takvog odnosa nije nimalo lako izaći , a ni prekinuti jer iako “glumi” brak, u jednu ruku taj odnos to i je.

Odlučite li se na zajedniči život prije braka ili ne, imajte na umu da je svaki početak težak, naoružajte se strpljenjem i razumijevanjem, te o svakoj situaciji nastojte razmisliti hladne glave. Budite svjesni da svatko od nas, pa tako i Vaš bračni partner ima svoj loš dan, nezgodno je kad se naši tzv.loši dani poklope, pa uz nedostatk razumijevanja dolazi do nepotrebnih trzavica. Prebrodite te „loše dane“ zajedno. Što se bolje upoznate, lakše ćete ih pobijediti.

Savjeti